איך להתאים קייטרינג בשרי לאירוע - אירועים בטבע - גן אירועים: חוות דרך ארץ
    Derch Eretz - Facebook Derch Eretz - Google+
להזמנות: 050-7585515 02-6732770

      בס"ד

איך להתאים קייטרינג בשרי לאירוע

צמחוני, טבעוני וקרניבור נכנסים לאירוע… מה שנשמע כמו התחלה של בדיחה היא בעצם הסיוט של מארגני אירועים עסקיים. איך מתכננים תפריט לנוכח טרנדים כה שונים זה מזה? הצמחוני והטבעוני לא יסתכלו על הצלחת של טורף הבשר, והוא מצדו יעבור בבוז ליד הפשטידות החלביות והפסטה ברוטב אלפרדו. הצמחוני והטבעוני גם כן אינם יכולים לדור בכפיפה אחת, כיוון שחלב ומוצריו, וגם דגים, אינם נכללים בתפריט של הטבעוני.

יוצא שבאירוע המבוסס על ברביקיו עומדים הצמחונים והטבעונים נכלמים בצד ומבקשים להתנחם בחסה ובטחינה. אירוע ללא בשר? עדר שלם של אורחים יסווג את השמחה שלכם כנפילה. 

נו, מה עושים? איך מארגנים תפריט ראוי שאינו מדיר אף אוכלוסיה ומעניק לכולם אפשרות שווה ליהנות מאוכל איכותי ומאירוע מוצלח? אם פעם עמדה בפני מארגנים השאלה כיצד להשביע את כולם בלי להיכנס לחובות, היום האתגר הוא לרצות את כולם, ללא ציבורים מקופחים ואוכלוסיות מורעבות.

 

התאמת קייטרינג לאירועים עסקיים למגוון סועדים - חוות דרך ארץ

שכולם יהיו מרוצים

עם כל הכבוד לטרנדים, ההנחה המובילה היא שעדיין אי אפשר בלי בשר ואם אפשר, עדיף בשר איכותי על האש. מנת בשר היא הכרח בכל אירוע, ויוצאי דופן יהיו שמחות עליהן הוכרז מלכתחילה שהתפריט בהן יהיה צמחוני ו/או חלבי, ובכל מקרה ללא בשר. הכלל הוא בשר, והרבה ממנו.

עכשיו צריך לרצות את כל השאר. ולמרות שמדובר במיעוט, אסור לחפף. בכל זאת, השם הטוב של בעל העסק מונח פה על הכף, וחשוב לדאוג ליתר האורחים. ולכן, יש לדאוג שיש מספיק מנות איכותיות של סלטים מקוריים וטריים, תבשילי עדשים, פחמימות מלאות ומשביעות כמו אורז מלא כבסיס למג'דרה, בטטות בתנור בצירוף רוטב הולם. קטניות מקוריות כמו קינואה הן בסיס מצוין למנה המכילה כמות קטנה של פחמימות מלאות, חלבון, אפס שומן והמון טעם טוב. ויש עוד כמובן דוגמאות רבות.

חשוב לשלב מנות חלבון נכונות, כמו פטריות ומנות על בסיס טופו, שצמחונים וטבעונים מכירים ואוהבים. בעל קייטרינג שיראה כי הוא מעודכן וקשוב לצרכי החברה, יזכה להצלחה וללקוחות מרוצים וממליצים.

דוכנים

הפתרון הנכון ברוב המכריע של האירועים. במקום שולחן גדול הכולל את כל המנות ויוצר טור ארוך המשתרך לצדו – מפרידים. כך נמנע פקקים, תורים וטורים, וככה אפשר להכניס את הכל בצורה נכונה, בלי להעמיס הכל במקום אחד. 

וכך, למשל, יהיה דוכן אסאדו / ברביקיו / על האש / מנגל. שם יצטופפו הקרניבורים. בפינה אחרת, דוכן לאוכל טבעוני – פטריות על האש עם בורגול, תבשילי ירקות בחלב קוקוס, מרקים מיוחדים, כל הג'אז הזה. כן, טבעונים נהנים יותר…

בפינה אחרת, דוכן לאוכל ישראלי: פלאפל, חומוס, לאפות וכל ההורה הזו, פלוס שניצלונים ונקניקיות לילדים. וככה אפשר להמשיך, כרוח הדמיון הטובה על הקייטרינג. כל אחד ימצא את עצמו, פלוס משהו לכרסם. האירוע עבר בשלום, אין נפגעים לכוחותינו.